Republica Bulgara, Republica Moldova


Stiri din Bg.

Un fost primar bulgar s-a impuscat din greseala.

 

 . Se pare ca fostul primar al orasului Pazardzhik, Ivan Estatiev, care s-a impuscat duminica dimineata, a comis tragicul act din greseala, potrivit unui raport al politiei. Incidentul a avut loc in casa socrului victimei, iar pistolul era detinut legal de acesta. Estatiev a fost dus la un spital din apropiere, unde i-au fost inlaturate cele trei gloante din cap si din piept. Doctorii au declarat ca viata lui este inca in pericol, scrie Novinite

Novinite <http://novinite.com/view_news.php?id=93221>.

****

Brrr. Te ia cu frig cand citesti asa ceva.

Primul-ministru Zinaida Greceanii a adresat un mesaj de felicitare lucratorilor din domeniul culturii cu prilejul Zilei profesionale.
In mesaj se mentioneaza:
Stimati lucratori din domeniul culturii,
Sarbatoarea Dumneavoastra profesionala, Ziua lucratorilor din domeniul culturii, imi ofera prilejul si placerea de a Va adresa, in numele Guvernului, sincere felicitari si cele mai bune urari de noi si frumoase impliniri.
Sintem constienti de importanta deosebita si de rolul culturii in societatea contemporana si constatam cu bucurie faptul ca, in ultimii ani, conducerea tarii acorda o atentie aparte domeniului culturii.
Mai multe evenimente culturale de anvergura, cum ar fi festivalurile internationale „Martisor”, „Va invita Maria Biesu”, Bienala Teatrului „Eugene Ionesco” care, prin esenta lor, reprezinta modalitati eficiente de formare si promovare a imaginii Moldovei pe plan international, sint luate sub tutela Guvernului.
Sintem mindri de faptul ca domeniul culturii se integreaza cu succes in Europa, ca maestrii din Moldova – muzicieni, pictori, sculptori, graficieni, oameni de teatru etc. fac fata inaltelor exigente de creatie.
Acordam o deosebita importanta unor atare actiuni ca festivalurile nationale si internationale, reuniunilor ce tin de domeniile artelor plastice, muzeelor, bibliotecilor, invatamintului artistic extrascolar, organizate in raioane si localitati rurale, care creeaza un mediu cultural favorabil progresului spiritual si economic al statului si, in acelasi timp, joaca un rol aparte in protejarea traditiilor populare si a valorilor nationale perene.
Totodata, se impune o implicare mai activa a lucratorilor culturii in procesul de modernizare a tarii. Este necesara activizarea realizarii Programului guvernamental „Satul moldovenesc”, care are menirea sa transforme, sa imbunatateasca situatia la bastina noastra si sa creeze conditii adecvate pentru dezvoltarea culturii in localitatile rurale.
Cu prilejul frumoasei sarbatori, Va urez sanatate, noi succese in realizarea sarcinii comune si nobile de propasire a culturii si artei, intru prosperarea tarii noastre – Moldova.

Nota : Cica ar fi real fiindca e preluat din ziarul comunistilor de la Chisinau.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s