Opriti tiranu’


Do’ne’lor,  Don’soarelor, Dom’lor si am stat io si am reflectat ce se intampla cu tarisoara mea cea mult iubita.

Si cum reflectam eu asa toata raza ce misca am avut o stralucire de inshpiratie. Cat ‘ a ‘ mai ideuta a rasarit intre rasadurile creierului meu. Ca de obicei, o idee absurda, imposibil de aplicat in practica si total inutila.

Noi romanii suntem cultural relativ apropiati de Italia, Franta, Spania si Portugalia. Avem mafioti ca italienii, increzuti ca francii, dezorganizati ca spaniolii, lenesi ca portughezii si asa mai departe. Deci noi avem tot ce ne trebuie si suntem perfect compatibili cultural cu tarile latine. Din pacate politicieni avem … nici macar nu ii mai descriu. Europa nu va ajunge niciodata o federatie fiindca statele mari isi disputa intaietatea. Drept urmare eu propun pur si simplu crearea unui nou Imperiu. Imperiul hispano-franco-italo-portughezo-roman caruia ii vom spune simplu „Imperiul Român”.

Il punem pe regele ala al spaniolilor ca Imparat la toti. Facem un parlament si guvern cam cum au Marea Britanie si Spania. SI fiecare tara  va avea mini-parlamentul si mini-guvernul ei (land la nemti inseamna chiar tara, deci germania nu e o tara ci o federatie de tari).  Guvernul central sa fie in Corsica, Parlamentul sa fie in Sardinia, Scaunul regal in Majorca si la portughezi Statul Major al Armatei (ca aia sunt cei mai departe de rusi) . In acest fel vom scapa de tot felul de indivizi care ajung presedinti ai Romaniei, tot felul de afaceristi care ajung premieri si nu vom mai fi mulsi nici pentru cumpararea de vechituri de avioane cu 4 miliarde, nici nu vom mai face autostrazi (fiindca astea sunt de resort federal) in 16000 de ani, nici nu mai avem baieti destepti care semneaza preturi gigantice pentru petrol si gaze etc samd. O groaza de avantaje. Pe mine nu m-ar deranja deloc sa avem ministru de externe pe Barroso, prim ministru pe Zapatero si ministrul economiei pe Christine Lagarde. Poate reusim sa negociem cu aia din fosta Yugoslavie sa facem schimb de teritorii pentru a fi mai grupati. Croatii in Ardeal, Sarbii in Muntenia, Bosniacii in Moldova, Kosovarii in Dobrogea, Slovenii in Oltenia, Macedonenii in Banat, Muntenegrenii in Basarabia. In Tinutul Secuiesc poate sa ramana Arpi. 

La meciuri strigam : „Hai Imperiu’! Hai Imperiu’!”

Reclame

17 gânduri despre &8222;Opriti tiranu’&8221;

 1. Un roman, ajuns in Franta, isi ia „petit dejuner”-ul (cafea, croissant, paine, unt si marmelada) cand un francez, mestecandu-si nelipsita sa guma, se aseaza langa el. Romanul il ignora in mod vadit, dar in ciuda acestui lucru, francezul il apostrofeaza:
  – Voi painea o mancati toata?
  Romanul raspunde, prost dispus:
  – Evident.
  Francezul facand un balon cu guma:
  – Noi nu. In Franta mancam doar miezul. Coaja o adunam intr-un tomberon, o reciclam, o transformam in croissant si o vindem in Romania , continua, cu o strambatura insolenta. Romanul pastreaza tacerea. Francezul insista:
  – Voi puneti marmelada pe paine?”
  Romanul:
  – Evident.
  Francezul, intorcand guma intre dinti si ranjind,zice:
  – Noi nu. In Franta, la micul dejun, noi mancam fructe proaspete, dar punem toate cojile si ramasitele intr-un tomberon, le reciclam, facem marmelada si o vindem in Romania .
  Atunci, romanul intreaba:
  – Voi francezii faceti sex?
  – Bine-nteles! raspunde francezul cu un zambet imens.
  – Si ce faceti cu prezervativele folosite?” continua sa intrebe romanul.
  – Le aruncam, bine-nteles.
  – Noi nu, conchide romanul. In Romania , le strangem intr-un tomberon, le reciclam, le transformam in guma de mestecat si le vindem in Franta.

 2. augustine, mananca si coaja si marmelada. 🙂 sunt foarte politicosi sa stii.:) nu au acelasi stil de grandomanie ca noi. aroganta lor nu este becaliota. este cu mult mai enervanta fiindca nu este generat de proasta crestere si lipsa de educatie. e ceva cu mult mai finisat si cu atat mai iritant fiindca trebuie sa fii cel putin la fel de rafinat si malitios ca sa il pui jos. 🙂 da’ eu ii iubesc si pe ei.

 3. N-ai dreptate cu franţujii, se poartă suoer-mişto. Îmi amintesc de honărelile mele pariziene, când întrebam poliţiştii câte ceva, ei mai întâi mă salutau de parcă eram şef de stat şi cu un plus de farmec. Şi dulci foc! 🙂

 4. aaa, hudrea droghe, dar tu chiar ma apreciezi la justa valoare. nu ca nemernicul meu sef care ma pune sa umplu tat felul de rapoarte si hartoage de activitate!

  draga roxana, nu! in nici un caz! nu suntem compatibili culturali cu englejii ! in tot Imperiul nostru avem trasaturi care nu pot fi adoptate de egoistii aia de peste maneca.

  cat despre relatiile tale cu politia franceza nu ma amestec.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s