Intru catva


„Atentie: Hudrea a luat locul Monicai si a devenit cel mai bun referrer. Mi-a trimis 3 vizitatori”

***

Ma gandeam … cand oare si in ce conditii o fi aparut cuvantul intrucatva. Este evident ca este format din doua cuvinte si anume „intru” si „catva”. Cum nu am ajuns la nici o concluzie va las sa va spargeti capul voi cu acesta.

***

Ma framanta de foarte multa vreme de ce oamenii se chinuie atat de mult cu filologia. Milioane de oameni au drept unic scop in a ne invata sa vorbim corect, sa manuim cum trebuie cat mai multe cuvinte din limba materna, sa folosim impecabil ambiguitatea cuvintelor. Suma bugetelor alocate de catre state pentru studiul limbii (sau mistificarea ei – cum e cazul regimului criminal de la Chisinau) este suficient de mare pentru eradicarea hepatitei.

De ce atata chin sa faci legile europene in 27 de limbi si nu doar in 7 sa zicem. Tarile mari plus suedeza fiindca e limba de circulatie regionala. Engleza, germana, spaniola, italiana, franceza si suedeza. Sigur, Polonia si Romania sunt mai mari numeric decat Suedia. Portugheza e vorbita de un numar mai mare de locutori decat franceza, nici nu mai vorbesc de germana. Totusi, romana, poloneza, portugheza , chiar daca au avut pe multi autori cunoscuti … raman limbi mici fara vocatie de a fi limbi de circulatie culturala si nici economii suficient de performante pentru a deveni limbi de circulatie economica precum engleza sau chineza.

S-a prins cineva?

***

Presedintele Sarkozy a anuntat un plan de salvare a presei din ghiarele crizei. Valoarea programului este de 600 de milioane de euro. Ultimul caz similar pe care il cunosc este publicitatea de stat acordata in Romania. Cred ca domnul Sarkozy nu va fi reales.

***

M-a intrebat cineva daca sunt de acord cu planul anticriza al guvernului.

Care plan? Care guvern?

***

Ce ar fi sa imi schimb meseria? Bunaoara sa ma fac sef.

***

Suferim de o hiba mare cu totii taica. Ne instruim la televizor sau citind pe net. Pentru intelectuali wikipedia a devenit principala sursa de informare. Si inca asta ar mai fi cum ar mai fi dar si de distrat tot pe internet ne distram.

Tinérélé (a se respecta accentul) fara nici o pregatire nu trec deloc pe la facultate, se duc la „munca”, navigheaza pe net hahaindu-se si la urma le vezi diploma de MBA sub brat, sefe la resurse umane, directoare la PR, magaritze manageritze la marketing si varfuri in Parlament.

Cred, drept urmare, ca suntem intr-un mare cacat. Trebuie neaparat sa ne refacem stilul de viata. Eu am inceput facand un blog.

***

Asa cum spunea Il Comandante Basescu cu ocazia aniversarii primei uniri trebuie sa modernizam tara cum s-a intamplat pe vremea lui Cuza. Sunt de acord, ar cam fi momentul ca Il Comandante sa se care. Desigur, asta nu se va intampla fiindca pur si simplu.

***

PSD nu stie inca cine va fi candidatul sau la prezidentiale. Va spun eu : Va fi Nastase. Geoana fuge de candidatura ca de tamaie. Iliescu ar alege pe Cozmanca si oricum incepe sa fie depasit.  Nastase are nevoie sa politizeze si mai mult haituiala la care e supus. Nu va iesi presedinte dar macar va iesi basma curata. Este ca in blogosfera : Zoso e un fel de Basescu ( a propos, porecla de Zeus acordata lui basescu e doar o deformare facuta de inculti blogistici) care incearca din rasputeri sa il darame arda pe jeg care este, fireste, un Nastase al blogosferei romanesti. Ideea este ca Darius e un corupt care stocheaza din sudoarea poporului idei primite ca mita.

***

Ar fi foarte interesant sa suspendam publicitatea o luna pe an in Romania. Spre exemplu : luna septembrie. O luna in care toate bannerele (toate de prost gust) sa fie date jos, toate panotajele daramate, fara calupuri la tv, fara advertoriale in presa scrisa, fara …, fara … Ar fi util si pentru consumatori care nu vor mai deveni total insensibili la prostul gust, ar fi util si pentru publicitari fiindca astfel vor avea ocazia sa scape de surplusul de copywriteri, artzi (a propos, unii dintre ei sunt de fapt ingineri care s-au invatat sa faca sigle la Metallica si gataaaa… sunt „baietii cu arta”) si alte cele care misuna cu spor intru punerea catui mai mult rosu, cator mai multe slogane si transformarea tarisoarei intr-un soi de Indie unde sunt inlocuiti shive si brahme cu zani si mihaele radulescu.

***

Oare de ce zicem noi la locul de munca „slujba”? Probabil fiindca noi ne ducem la munca precum la biserica. Ajungem cu greu si tot la prostii ne gandim si acolo.

Reclame

15 gânduri despre &8222;Intru catva&8221;

  1. Io’s informatician, trecut prin jurnalistica, ajuns la comunicare si care printre altele fac si conceptie. Adica artsy work.

    Io ce ar trebui sa fac ?

    P.S. Ajuta ca sunt fiu de doamnă cu studii de specialitate in arte si care pe deasupra si picteaza ?

  2. Cum ar veni, sunt referrer-şef?

    Na, ţi s-a rupt? Cum te-a făcut să te simţi? Vrei să vorbim despre asta?

    Eu am vrut să studiez drept internaţional, apoi doar drept, apoi LMA şi am ajuns în final să studiez administraţie publică şi în alt final să lucrez în învăţământ. Şi în finalul extrem de apropiat să lucrez în administraţie. Sunt deci evolutiv sau involutiv? Zi toadere, că eşti om cu şcoala vieţii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s