Misoginii. Adica al doilea. Capitol.


Dupa lesbiene astazi e randul misoginilor.

Pentru inceput sa dam definitia :
misoginismul este atitudinea negativă faţă de femei si negarea calitatilor lor morale.

Dar care sunt calitatile morale?

Pentru barbati cred ca regulile la alegerea episcopilor ar fi suficiente : „Vrednic de crezare este cuvantul: de pofteste cineva episcopie, bun lucru doreste. Se cuvine dar, ca episcopul sa fie fara prihana, barbat al unei singure femei, veghetor, intelept, cuviincios, iubitor de straini, destoinic sa invete pe altii. Nebetiv, nedeprins sa bata, neagonisitor de castig urat, ci bland, pasnic, neiubitor de argint.” (I Tim. 3, 1-13). – Eu zic ca femeia idealista poate fi de orice religie sau atee si tot ar fi de acord cu faptul ca aceste insusiri sunt calitatile morale necesare. Daca ne uitam la musulmani astia pun cam 20 de puncte de indeplinit dar in cele din urma tot la calitatile episcopului ajungem daca sintetizam. Daca ne uitam la umanisti cam tot aia zic si ei. samd.

Despre femei, cautand pe internet lucruri despre calitatile morale am gasit destul de greu acest anunt de angajare pentru o secretara :
Candidata va ocupa o pozitie foarte importanta in compania noastra, avand un rol completar pe langa un post de management.
Pentru aceasta va avea nevoie de bune de cunostinte de informatica (office, Internet Browsers) precum si de cunoasterea limbii italiene
Contam de asemeni pe
– disponibilitatea candidatului / candidatei,
– pe calitatile sale morale – constiinciozitate profesionala, disciplina, integritate si loialitate;
– pe calitatile sale umane – sociabilitate si tact.

In ceea ce priveste femeia musulmana Profetul Muhammed a spus : „O femeie este aleasa drept sotie tinand cont de patru [calitati] : bogatie, pozitia pe care o are familia sa, frumusete, respectiv pietate. Voi trebuie sa luati drept sotii femei pioase.”

Femeia crestina e mai greu de descris fiindca este mult mai intens tratata incepand cu Eva ( ca si la iudei). Am sa ma limitez la doar 4 : sensibilitatea, tandreţea, maternitatea, frumuseţea lăuntrică.

La yoghine e complicat si nu am inteles ce baiguiau acolo cu shakti, vira si alte cele dar suna altfel decat la anuntul pentru secretara sau la femeia musulmana.

In concluzie, ca sa fii misogin trebuie sa fii un mare tembel. Cum sa contesti tuturor femeilor calitatile morale care difera de la religie la religie, de la regiune la regiune si in cele din urma de la caz la caz?

Reclame

6 gânduri despre &8222;Misoginii. Adica al doilea. Capitol.&8221;

 1. Toader, eşti absolut genial. Numai tu puteai să scrii despre misogini de 1 Martie. E ca şi cum ai scrie pe 25 decembrie despre „Versetele satanice”. Mai lipsea să pui un banc cu blonde. Lasă că îl pun eu :

  „O blondă tânără şi frumoasă îşi cumpără bilet la clasa turist şi se urcă în avionul care avea drept destinaţie Timişoara. În avion, căutându-şi locul, dă peste fotoliile impunătoare de la clasa business. Văzând că acestea sunt mai comode, decide să se cuibărească acolo.
  Apare stewardesa care, după ce îi controlează biletul, o roagă să se mute la clasa turist.
  Blonda îi răspunde înţepată: – Sunt tânără, blondă şi drăguţă şi voi sta aici până la Timişoara!
  Frustrată, stewardesa fuge în cabina de comandă şi îl informează pe căpitan de problema apărută.
  Căpitanul, om cu părul alb, îşi pune pe el uniforma brăzdată de decoraţii câştigate în cel de-al doilea război mondial, adoptă o mină marţială şi ameninţătoare şi o somează pe blondă să se mute cu calabalâc cu tot la clasa turist.
  Blonda îi răspunde sfidătoare, strângând la piept pernuţa de dormit: – Sunt tânără, blondă şi drăguţă şi voi sta aici până la Timişoara!!!
  Căpitanul se lasă păgubaş şi revine în cabina de comandă pentru a se sfătui cu pilotul secund. Secundul se decide să îşi încerce şi el norocul, mai ales că şi el avea acasă o logodnică tânără, blondă şi drăguţă. Se duce la fată şi îi şopteşte ceva la ureche.
  Blonda se ridică imediat, îi mulţumeşte, îl îmbrăţişează şi pleacă să se aşeze la clasa turist.

  Căpitanul şi stewardesa, care priviseră halucinaţi întreaga scenă, sar pe secund pentru a primii o explicaţie. Acesta le răspunde:
  – I-am spus că locurile de la clasa business nu merg la Timişoara! ”

  Monica,pe asta ai înţeles-o? Lasă, nu fi supărată, reîncarnarea le rezolvă pe toate. Misoginii de azi pot fi feministele de mâine. Şi invers.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s