cifre


Bugetul puscasilor marini americani e de 20 de miliarde de dolari pe an. Sunt cam 175ooo de „marines”. Rusii au un buget de 30 de miliarde la 1 milion de soldati.

***

Chinezii au 1 miliard 300 de milioane de cetateni. Intre acestia sunt cam 5 milioane de tibetani si 10 milioane de uiguri. Acesti 15 milioane de minoritari sunt raspanditi pe o suprafata de 25% din China si pe teritoriile lor, altadata independente, se gasesc 40% din rezervele minerale ale Chinei.

***

Limba romana este limba materna pentru 32 de milioane de oameni. Romania are 22 de milioane de locuitori din care 18 milioane sunt de etnie romana. In jurul anului 2030 se presupune ca vor ramane circa 16 milioane de locuitori, din care 15 de etnie romana. In Republica Moldova, din circa 4 milioane de locuitori, sunt 3 milioane de etnie romana (moldoveneasca). In jurul anului 2030 se presupune ca va avea circa 3 milioane de locuitori din care 2 milioane de etnie romana(moldoveneasca). In 2030, locutorii de limba romana vor fi circa 20 de milioane cu totul.

***

PIB al Romaniei este undeva la 120 de miliarde de euro.

***

Natiunea araba numara circa 250 de milioane de membri. Adica are cu circa 75 de milioane mai multi componenti decat natiunea rusa. Pe teritoriile arabe se pare ca se gasesc circa 60% din resursele de petrol si gaze ale terei si au potential de a produce din energie solara suficienta energie pentru a se alimenta pe ei insisi si pe europeni deopotriva.

***

Turcia este a 15 putere economica a lumii.

***

Varsta medie pentru nasterea primului copil a crescut cu 9 ani in ultimul secol.

***

Reclame

2 gânduri despre &8222;cifre&8221;

  1. arabii se pare ca sigur is atatia cat zici. cu energia solara… ii cam doare la turban de ea, care in afara de el, de turban, deci, nu-s daca mai au ceva in/pe cap, din motiv de nefolosirea energiei aleia solare, zic.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s