Autoritatile statului pledeaza pentru Un mod de viata sanatos in societate


Presedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, a prezidat, pe 4august, o sedinta de lucru cu participarea conducerii Guvernului, in cadrul careia a fost examinata executarea indicatiilor sefului statului vizind situatia demografica din tara noastra, inclusiv anihilarea factorilor nocivi care dauneaza modului de viata sanatos si civilizat.

 

In vederea amplificarii activitatii de promovare a modului de viata sanatos in rindul cetatenilor si, implicit, de imbunatatire a situatiei demografice in tara, participantii la sedinta au convenit asupra elaborarii unui program complex in acest domeniu, incluzind dimensiunile educationala, medicala, institutionala, socio-economica, culturala ale problemei abordate.   

Seful statului, Vladimir Voronin, a cerut tuturor institutiilor statale de resort sa adopte o pozitie cit se poate de responsabila in activitatile ce tin de fortificarea ocrotirii sanatatii cetatenilor tarii, mentionind oportunitatea implicarii mai active a organizatiilor neguvernamentale in procesul de promovare a unui mod de viata sanatos in societate si de sensibilizare a opiniei publice in acest scop. Potrivit Presedintelui, o atentie sporita si pe viitor trebuie acordata actiunilor ce tin de ocrotirea sanatatii tinerilor, mentionind ca in ultimii ani conducerea tarii a intreprins masuri complexe de creare a unui mediu social optim pentru educatia si dezvoltarea tinerei generatii.

In acest context, a fost mentionata importanta amplificarii procesului de perfectionare si eficientizare a institutiilor de invatamint secundar profesional si mediu de specialitate, lansat tot la initiativa Presedintelui. 

De asemenea, participantii la consfatuire au discutat nivelul actual de pregatire pentru inceputul noului an de studii, fiind examinate masurile care se impun in vederea asigurarii tuturor conditiilor necesare pentru buna desfasurare a procesului didactic in institutiile de invatamint de toate nivelurile.

sursa : Moldova Suverana, organ de presa

Reclame

8 gânduri despre &8222;Autoritatile statului pledeaza pentru Un mod de viata sanatos in societate&8221;

  1. drogatu’ stresat,
    uite cum facem:
    eu iti dau adresa de mail (surferbogdan@yahoo.com) si tu imi zici acolo ce te doare, altfel o sa consider ca e doar o nevoie obsesiva a ta de a te da destept si o sa-mi ajustez atitudinea corespunzator.

  2. toadere, cum ziceţi voi acolo la hexagon: WTF?

    surfy, ăsta-i un fel de Rin Tin Tin wannabe. Cât crezi că-l ţine? Îi trece repede. De-ăştia pe care nu-i bagă nimeni în seamă şi urlă după puţină atenţie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s